Duurzaamheid

Duurzaamheid

DUURZAAM,
LOKAAL
& HANDGEMAAKT

Bij Spore hebben we een hart voor de natuur en delen die passie graag met jou. We maken veel van onze producten zelf -met gebruik van ecologische grondstoffen en met respect voor het milieu- en daar zijn we trots op.

Daarom proberen we ook steeds onze producten zo ecologisch mogelijk te produceren. 
Zo gebruiken we FSC- hout. Dit label biedt de garantie van een duurzame houtproductie. De bossen worden duurzaam beheerd en heraangeplant na de kap.


 


Onze kaarsen
Voor de ontwikkeling van onze kaarsen hebben we de nodige tijd genomen en onderzoek gedaan naar geschikte leveranciers voor onze grondstoffen.

We werken met Europese sojawas en niet met paraffine. Paraffine is een mengsel afkomstig uit de petrochemie dat bestaat uit aardolie en bruinkoolteer. Dit is uiteraard geen gezonde noch duurzame grondstof. Bij de ontginning van aardolie wordt er veel schade toegericht aan ecosystemen. Denk maar aan lekkende pijpleidingen of olielekken in de oceanen.
Bij het verbranden van paraffine komen roetdeeltjes vrij in je huiskamer wat zorgt voor een ongezonde lucht binnen in huis.

Wij kiezen voor sojawas. Dit is een heel stuk milieuvriendelijker. Hoewel er voor sojaplantages grote stukken oerbossen gekapt worden in Zuid-Amerika is dit niet het geval voor de was die wij gebruiken. Wij kozen voor een Europees label dat garant staat voor lokaal gekweekte soja. Zodat  de invloed om ecosystemen én transport vele malen kleiner is.

Sojawas brandt properder dan parafine wat de luchtkwaliteit in huis ten goede komt.

Voor de lont kozen we voor een houten wiek. Standaard wieken worden gedopt in palmolie om deze te verstevigen. Ook katoenenlonten zijn niet echt ecologisch te noemen. Katoen wordt verkregen van de katoenplant. Deze teelt staat erom bekend dat ze grote hoeveelheden water verbruiken.
De houten wiek is de duurzaamste oplossing die beschikbaar is.

We werken met glazenpotten en een hervuloptie. Op deze manier wordt ook de ecologische voetafdruk van het glas vele malen kleiner én kunt u aan kortingstarief eindeloos blijven genieten van uw kaars.

 

 

 

 

Onze biosferen
Biosferen of terrariums zijn op zichzelf staande systemen die amper verzorging nodig hebben.
De door ons aangeboden biosferen en biorama's zijn door ons zelf gemaakt in ons atelier.

Voor onze biosferen werken we met Europees gerecycleerd glas. We doen niet mee met plastic wegwerpverlichting. Wij kiezen voor echte lampen en bedrading die minstens een leven lang meegaan.

Omdat we onze biosferen zelf maken kunnen we gemakkelijk biosferen aanpassen, snoeien, heraanplanten indien nodig. Alles gebeurt in house in ons atelier!

We gebruiken LED verlichting, deze zijn laag in verbruik.
Geen vervuilende wegwerp batterijen bij Spore Nursery maar kwalitatieve lampen met een lange levensduur.


FF4105BA-3EF8-44EA-9F5B-06F009CD273E_1_2