Over ons

 

 

Spore Nursery
Spore Nursery helpt met de vergroening van jouw (urbane) interieur.

We bieden alles aan om jouw thuis te vergroenen: kamer-, terras- en vasteplanten, bloempotten, accesoires en onze zelfgemaakte biosferen. Maar we bieden ook workshops en persoonlijke huisbezoeken aan.
Zo kunnen we inspelen op jouw specifieke noden.

We geven bij elke aankoop correct en deskundig plantenadvies, we gaan samen met jou opzoek naar de ideale plant voor jouw interieur, uniek in Leuven.

We werken samen met verschillende kwekers en groothandels in binnen- en buitenland met elk hun expertises, van grote palmen tot kleine en zeldzame orchideeën. Zo selecteren we zelf onze planten en kunnen jou zo wekelijks een nieuw en variërend assortiment aanbieden.
Niet gevonden wat je zoekt? Dan gaan we voor jou aan de slag en zoeken de plant die jij wenst.

 

 


Naast dit alles kun je ook rustig komen genieten van een drankje en een hapje in onze jungle. Of geniet je liever in het zonnetje? In onze stadstuin staat een frisse Stella of ijskoffie steeds op je te wachten.

Voor onze koffie werken we samen met de fantastische mensen van Onan. Zij hielpen ons met de samenstelling van onze unieke Jungle Blend, die we trots serveren!"Een verborgen groene parel
in het historische stadscentrum"

 

  


Even terug naar 2017...
Spore Nursery werd opgericht door Jelle in de zomer van 2017. Het was zijn creatieve uitlaatklep die zijn passie voor natuur en interieur samenbracht. Sinds de zwoele zomer van '17 is Spore verder uitgegroeid tot dé plantenwinkel van Leuven.

In september 2017 verkocht hij zijn eerste kokedama's op een marktje bij Bar Stan in Leuven. Daarna begon hij met zijn eigen website en gaf hij zijn eerste plantenworkshop bij Plek in Leuven. Hij nam in december voor het eerst deel aan Camping Flamingo, een Leuvense makers- en vintagemarkt.

Door de jaren heen groeide er samenwerkingen met oa Plek (Leuven), Piet Moodshop (Gent), Animaux speciaux (Leuven), Gruun (Brussel), Design District (Leuven), 30CC (Leuven) en Studio Boite (Leuven).

Naast de handgemaakte producten begon Spore Nursery ook met plantenworkshops in heel Vlaanderen en Brussel te geven. Hiervoor werken Jelle en Wouter nog steeds samen met De Maekerij in Leuven en verschillende Vlaamse en Brusselse culturele- en gemeenschapscentra.
Bij de workshops ligt de nadruk op het 'zelf aan de slag gaan' en 'bijleren door zelf te doen'.

 

 


In het voorjaar van 2021 opende Jelle samen met Wouter -zijn lief- en Sabine -zijn moeder- nabij het Ladeuzeplein in Leuven de Spore Nursery winkel. Zo kunnen we na 3,5 jaar eindelijk jou ontvangen in onze groene oase midden in het historische hart van Leuven.Wie is wie?


Jelle, bezieler van Spore Nursery. Wie Jelle kent, weet dat hij echt álles van planten afweet. Als kind hielp hij al graag in de moestuin van zijn vader en was hij steeds in het bos en tussen de Winkselse velden terug te vinden waar zijn liefde voor varens ontstond.
Na een tijdje als tuinman van de tropische collectieserre van de plantentuin in Meise en als stagiair bij ‘The Eden Project’ in Cornwall, Engeland wilde hij zijn kennis en passie overdragen en werd hij biologieleerkracht in Brussel.

Sinds december 2023 staat Jelle voltijds in de Spore winkel.

 

 

 


Wouter, koffie - en wijnkenner… euhm proever met een zwak voor blauwe bloemen (en blauwe potten en blauwe jassen en blauwe muren en …).

In het verleden trof je hem vooral op woensdag en vrijdag aan in de winkel. Maar Hij heeft sinds kort de stap gezet om voltijds aan de slag te gaan bij Spore!


 

 
Op dinsdag en donderdag verwelkomt Sabine je hartelijk bij Spore. Na 4 zoons op te voeden (waarvan Jelle de 3e is) en decennialang onthaalmoeder te zijn geweest vond ze het tijd om iets anders te doen.

Als jong meisje stond Sabine al achter de tap in het café van haar oma, nu serveert ze onze heerlijke Jungle blend.
Ze heeft járenlang cactussen verzameld maar waagt zich sinds kort ook aan de meer tropische planten!

Sinds januari '24 geniet Sabine van een welverdiend pensioen!