Over onze koffie

Onze koffie kun je hier kopen.

Om onze drankkaart te laten aansluiten bij ons duurzaam, eerlijk en lokaal verhaal waren we opzoek naar een koffiebrander met dezelfde mindset. 


Deze vonden we in Onan, coffee en roasting. Onan's direct trade vertaalt zich in een kwalitatief hoogstaand en duurzaam product.
Ze werken samen met koffieboeren van over de hele wereld waarbij ze de koffieteelt ondersteunen aan een eerlijk loon. Onan behoudt mee controle over het product tijdens het gehele groei- en productieproces. Door de manier waarop ze werken ontvangen de boeren het respect dat ze verdienen. Ze krijgen tijd en ondersteuning om hun koffie blijvend te verbeteren, om hun product verder te ontdekken en om te experimenteren met nieuwe rassen en (groei)technieken.
Ook de lokale natuur vaart hier beter bij.

 

 

 


 

Speciaal voor Spore nursery selecteerde ze de beste Catuai en Old paradenia koffiebonen. Zo ontstond onze huisblend: de Jungle Blend.

Ook voor onze thee gebruiken we de kwalitatieve producten van Onan. 

We serveren onze koffie en thee in CO2 neutrale bekers en laten de klant de keuze tussen koeienmelk of plantaardige melk.

 

 

Over de Jungle Blend
Onze Jungle blend is opgebouwd rond twee variëteiten, namelijk de Catuai die op Braziliaanse plantages verbouwd wordt op een hoogte van 1300-1600m. Het is een compacte plant met een goede opbrengst.

De Old paradenia is een variëteit die op iets lagere hoogtes gekweekt wordt in India. Het is een ras dat beter groeit in de schaduw van de tropische laaglandbossen (800m).

Samen hebben ze een sterke, volle body van steenvrucht, aarde, leder, caramel en melkchocolade. 


Spaar voor gratis koffie!
Vraag je Coffee Addict Card bij het afrekenen en spaar voor een gratis koffie!
Voor elke aankoop van een warm drankje ontvang je een stempel.
Wanneer je 10 stempels hebt ontvang je een gratis warm drankje naar keuze.